23948sdkhjf

Solcelleanlæg skal forsyne Terma med grøn strøm – men de må ikke tænde det

For mere end et år siden investerede Terma i et stort solcelleanlæg på taget af virksomhedens fabrik i Grenaa. Anlægget er dog stadig ikke koblet til, og det skaber frustrationer.

- Det er ikke et lille beløb, vi har brugt på solcellerne. Det er en stor produktion, hvor vi bruger rigtig meget strøm. Og vi havde en forhåbning om, at vi selv kunne producere store dele af vores strøm, siger Kasper Hyllested, kommunikationschef hos Terma, til Børsen.

Den manglende tilslutning skyldes, at Terma endnu ikke har fået de nødvendige tilladelser. Troels Hartung, der er bæredygtighedschef hos brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne, forstår frustrationen og forklarer, at det netop er godkendelsesprocedurerne, der forsinker anlæggene. 

Det skyldes blandt andet, det er kompliceret og tidskrævende for virksomhederne at udfylde ansøgningerne, og at der ofte ender med at være fejl i dem, og at de dermed må starte forfra.

- Det er ærgerligt, hvis elnetselskabet ikke ringer, hvis der er en fejl, men sender ansøgningen tilbage og siger, at det må gå om. Det er ikke en eksamen, men en levering af oplysninger, der er tale om, siger han til Børsen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109