23948sdkhjf

Flere metalvirksomheder risikerer at få lukket for gassen

Energinet offentliggør hvert år en liste over såkaldte ikke-beskyttede gaskunder. Listen er en række af virksomheder, som risikerer at få lukket for gassen i tilfælde af en energikrise, så man kan sikre forsyningen til husstande, varmeværker, hospitaler og lignende.

Listen for 2024/2025 er netop offentliggjort, og den er markant længere end året før. Hele 176 selskaber er på listen mod 84 i 2023/2024.

Det betyder også, at flere nye metal- og maskinvirksomheder er på. I 2023/2024 var stålvirksomhederne Duferco og NLMK Dansteel på listen sammen med dåseproducenten Envases, støberiet Vald. Birn og katalysatorproducenten Topsoe.

I 2024/2025 har de fået selskab af aluminiumstøberiet Jydsk Aluminium Industri, overfladebehandleren DOT, vindmølleproducenten Siemens Gamesa, kompositproducenten Elektro-Isola samt Moveero, der producerer hjulfælge til landbrugs- og entreprenørmaskiner.

Baggrunden for, at listen er udvidet, er, at Energinet har sænket forbrugsgrænsen, så virksomheder med et årligt forbrug på 0,7 mio. kubikmeter gas nu medtages mod tidligere 2 mio. kubikmeter.

Energinet understreger dog, at det aldrig har været nødvendigt at aktivere listen med ikke-beskyttede gaskunder. Listen kom især i fokus, da Rusland invaderede Ukraine i 2022, og EU besluttede sig for at udfase russisk gas.

Se hele listen på Energinets hjemmeside (PDF).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078